Нашите няколко съвета за вътрешни ремонти

Повечето хора, когато извършват ремонти в своя дом ползват съдействието на т.нар. „майстори”, които в редица случаи се оказват „баш майстори” и после търсят нови „майстори”, които да оправят творенията на предишния майстор. Знам от личен опит, че да наемеш дори пишман специалист е скъпичка услуга, а какво бихме казали за наемането на цяла бригада от специалисти, заради това в тази статия ще ви няколко полезни идеи, посредством които ще се справим с най-честите усложнения, които срещаме с плочките и стените.

Най-големи усложнения срещат хората с поставянето на плочките, по времето на извършването на вътрешни ремонти. Важното е да имаме в предвид повърхността, върху която ще поставим плочките, преди да прибегнем към залепването им. За да се сдобием хубав ефект и да подредим правилно плочките, е много важно да приготвим повърхността по-най-добър начин, където ще сложим самите плочки.

Финалният резултат, който е нужно да търсим, е да създадем равна повърхност, която е без никакви груби страни. Другият проблем, с който мнозина не могат да се справят с правенето на ремонти и прибягват до услугите на някой специалист е премахването на грапавините от стените или така нареченото шпакловане.

Непосредствено преди да се заемете с този тип активности е много важно да си запомните, че никой не се е появил на този свят научен и е вероятно да шпакловате не един и два пъти, преди да получите исканият ефект. Немалка част от хората употребяват няколко типове мазилки, за да се отърват от неравностите, като е добре да знаете, че това в никакъв случай не е бърз и лесен начин за отстраняването на грапавините.

Изравняването на стените можете да извършите с използването на вар и пясък или цимент и пясък, ако, отклонението на стените ви не са повече от три-пет см, но в случай, че отклоненията са повече, трябва да ползвате гипсокартон. Друг вариант е използването на метална или дървена конструкция, с която ще монтирате и залепите директно листята върху самата стена.

Намерете информация за покривни панели.