Полезни съвети, за да купим геймърски лаптоп – ръководство за начинаещите

laptop

Поради факта, че съвременните технологии нон-стоп се усъвършенстват, броят на хората, избиращи да си закупуват геймърски преносими компютри вместо стационарни компютри расте драстично. Едно от важните плюсове на преносимите компютри е мобилността им, позволяваща им без проблеми да са носени навсякъде. Те са перфектния вариант за хора, които се намират в непрестанно преместване, а освен това и не заемат толкова много място вкъщи като стационарните.

Подборът на най-подходящите стабилни мобилни компютри също е възможно да стане мисия невъзможна за начинаещите в тази конкретна област. Истината е, че на българския пазар се предлагат наистина много и най-разнообразни модели и марки, с адски различни функионалности.

Но все пак как точно да закупите 1, който ще отговаря напълно на вашите желания?

Определете с какви пари ще разполагате. Изберете рамка на цената и така също ще стесните възможностите на вашия избор. Имате възможност да си закупите удачен геймърски преносим компютър на цена от 800-1000лв., но ако желаете наистина добра конфигурация ще е наложително да си отделите и приготвите 2 или дори три пъти повечко за нея.

Най-важно нещо при избора ни на мощен мобилен компютър е картата на видеото. В перфектния вариант вие сами ще желаете тя да бъде външна и с нейна собствена рам минимум 1 GB. При никакви варианти не вземайте преносим компютър с вградена видео карта, понеже тя просто няма да може да поддържа тежките игри, а вие единствено ще си похарчите парите на вятъра.

Друг по важност компонент е процесорът. В идеалния случай ще пожелаете да бъде минимално 2.5 GHz двуядрен, даже и 4-ядрен CPU. Процесорът направлява бързината на зареждане на вашия лаптоп. Запомнете едно: ако по-висока е GHz, много по-хубаво. Стандартно вие ще трябва да изберете измежду Intel или AMD, а това са двата най-хубави производители на процесори.

Важно е добре да вземете под внимание с колко рам памет се предоставя набелязания от вас хубав лаптоп. Най-добре би било да е с поне 4Gb, а ако е с шест, 8 дори 12 ще е най-добре. Колкото повече памет притежава вашия собствен мобилен компютър и стабилна видео карта, толкова по-хубаво ще вървят любимите ви сериозни игри.

Докато следвате тези важни инструкции ще можете да откриете и вземете най-добрия преносим компютър за игри, изцяло съобразен с вашите нужди и финанси.