Мотофрезата – дясната ръка на човека в градинарството

Наясно ли сте какво реално изпълнява мотофрезата? Защо точно е назована “мото”? С какво точно тя е по-добра от традиционната фреза?

Много бързо и лесно ще може да отговорим на тези въпроси. Като за увод мотофрезата е уред, което служи за обработка на земята, малко преди да стартира фазаата на засяването. Ползва се за огромна площ земя, а не точно за ограничено място, като образец в двора ни. Има вариант, също така, да се ползва за персонални цели (в собствената ни градина, в двора ни), все пак ефективността на уреда е доста по-голяма, щом се използва за огромни мащаби от обработваема земя.

На второ място нарича се “мото”, защото в ядрото на въпросният уред се намира двигател с бензин, който с необходимата мощност, е в състояние да подкара мотофрезата, и така да върши тя своите собствени възможности. Не е изключено, че като стандартните двигатели на мпс-тата, така и този на мотофрезата има нужда от определено количество двигателно масло. С помощта на него машината ще работи гладко и по този начин нашата мотофреза ще ни служи без проблеми.

Трето и не на последно място, абсолютно всичко изброено до момента превръща мотофрезата в по-хубава от нормалната без двигателя. Мотофрезата работи много по-бързо, тъй като спестява време и човешки труд, просто е важно ползвателя да я управлява и насочва. Като знаем времето е наистина ценно и именно с въпросният уред за обработване на почвата то ще се спести, понеже работата ще е свършена много по-скоро, за разлика с обикновена фреза или ръчно.

Ето защо сме на мнение, че мотофрезите са хубав асистент на човека, спестяващи му време, ресурси и усилия, а в следствие на извършената дейност търсените резултати идват страшно бързо. Този специализиран инструмент улеснява до такова ниво човека, че той безпроблемно може да се ангажира за поддръжката на своята почва, използвайки най-хубавото пособие за това. Преди време старите стопани не са имали текущата възможност да разполагат с подобно средство, било то и с мотор, а са изпълнявали своите задължения ръчно. И благодарение на напредналата технология в днешно време всичко това е изпълнимо.

Мотофрезата върши главната дейност, за каквото е построена, а именно да натрошава най-горния, повърхностния слой на земята и така да предоставя правилните предпоставки точно след това обработената земя да бъде засята с нова реколта. Това се прави, понеже точно след като терена е бил изоран, са останали много големи бучки почва, които пречат да бъдат посети напълно нови семенца. Също и ако случайно са поникнали треви, те са изтръгнати, като се преминава с мотофрезата.

Натиснете тук: акумулаторен перфоратор