Какво са камините с ризи от вода?

fireplace

Камини с водни ризи са по-удобни и по-лесни за ползване в съпоставка с други уреди за отопление на дървесина. В действителност, те са по-лесни за поддръжка от тези на газ, нефт или печките на ток. Печките с пелети извършват работа с дървесни пелети, които представляват сбит дървен материал, наподобяващ храна за зайци. Ако имате камина вкъщи, то е възможно да обмислите възможността за покупка на допълнителна водна риза за камината, и така да преминете към по-икономичния и предпочитан екологично метод за отопление с дървесен материал.

Класическата пелетна камина е снабдена със специален сензор, които пресмята какво точно количество пелети е нужно да са изгорени, спрямо мащаба на стаята, която се затопля. Повечето модели пелетни камини с водна риза притежават поне две функции за настройване на топлината. Плюс това притежават индивидуална вентилационна система, пръскаща сформиралият се затоплен въздух. Пелетните камини с водна риза са доста икономични и не мърсят със сажди и прахови отлагания стаята, в което са поставени. В зависимост от модела пелетна камина, която искате, те могат да акумулират от 10.000 и 60.000 BTU/час (british thermal unit).

Камината на пелети с водна риза гори изключително ефективно пелетите и по време на действието на горене се образува минимално количество пушек, това е причината да не ви се налага да завързвате камината към системата за кумини. Газовете, които изгарят минават в малка тръба през стената на открито. Пелетните камини са оборудвани със специфична тръба Клас L, направена от стоамана, която не ръждясва отвътре, а отвън е подплътена с алуминий или цинк. Пелетните камини може да бъдат обвързани към коминната система, но с тръба, която е с по-малък размер от стандартния, изградена от стоамана, която не ръждясва.

Камините с пелети на водна риза се пълнят много по-рядко в съпоставка с други отоплителни уреди, топлещи с дървесина. Пълненето с пелети е от порядъка от един път на ден до два пъти за седем дена в зависимост от марката пелетна камина и вашите отоплителни нужди. За да презаредите камината с пелети, необходимо е просто да ги поставите в бункера на печката, който най-често е с обем от 15 до 58 кг пелети. Конкретната камина е снабдена със специално апаратче, наименовано свредел, така се прехвърлят пелетите от контейнера до капсулата в печката.

Цената на камини на пелети с водна риза са в рамките от 700 до 3000лв. Вложението в камина на пелети ще ви служи много години. Камините за вграждане с водна риза икономисват място и пораждат усещане за уют на къщата.